jeżeli chodzi o pamiętniki wampirów, to po 4 części przestałam czytać, bo tej ściemy łyknąć nie mogłam.
książki dla nastolatek... "co za tydzień" nie pamiętam autorki. ;/
"deszcz padał na miasto, niczym majonez na hamburgera"
22-01-2010 14:36
Użytkownik
Postów: 705 Data rejestracji: 23.12.09 Miejscowość: Łódź Wiek: 19
dla mnie to nie było proste. straszliwie się męczyłam przez te książki x_x
ja jako nastkowe ksiązki uważam jakieś zmierzchy, książki meg cabot (i jeszcze pod jakimś innym nazwiskiem pisała, caroll chyba), i inne w tym stylu których jest mnóstwo w empiku w dziale 'ksiązki dla nastolatek'.i plotkary jeszcze. proste,przyjemne,nieskomplikowane, wszyscy wiemy jak się skończy, co najwyżej nie wiemy jak się potoczy... liceum sprawilo że nic innego nie przełknę xDD
Another game over, I got burned but you're the real loser.
22-01-2010 16:13
Użytkownik
Postów: 93 Data rejestracji: 04.10.09 Miejscowość: Gdańsk Wiek: 14
ja uwielbiam harry'ego pottera i zmierzch. i jeszcze polecam serię "Felix, Nat i Nika" autorstwa Rafała Kosika. pierwsza część nazywa sie "Felix, Net i Nika oraz Gang Niewidzialnych Ludzi". uwielbiam ją.
22-01-2010 16:21
Użytkownik
Postów: 116 Data rejestracji: 19.10.09 Miejscowość: Pomorskie Wiek: 14
rok temu czytałam Kaśkę podrywaczkę, czytałam to z przyjaciółką, więc nawet mało śmieszne wątki były zabawne teraz czytam Mroczna gwiazdę, to 2 tom książki Krucze wrota-książka fantastyczna napisana przez Anthoneg'o Horowit'a, ciekawe zachęcam do przeczytania
22-01-2010 18:13
Użytkownik
Postów: 705 Data rejestracji: 23.12.09 Miejscowość: Łódź Wiek: 19
hmm... a ja mogę polecić sagę "Felix, Net i Nika" Rafała Kosika. Widziałam już, że ktoś to wymieniał, ale to jest naprawdę dobre, więc powtórzę.
I jeszcze polecam "Tam, gdzie spadają Anioły" Doroty Terakowskiej
23-01-2010 21:04 | Edytowane przez $Junek_ 23-01-2010 21:05
Administrator
Postów: 78 Data rejestracji: 14.11.09 Miejscowość: Szczecin Wiek: 18
Pan Tadeusz. Przyznam się, że jak to przerabialiśmy to nawet streszczenia nie przeczytałam.
Ja polecam Magda.doc Marty Fox. W rezultacie Magda chyba wyszła za dziadka swojego dziecka, nie pamiętam już czy się jej oświadczył czy nie, ale jakoś tak to było. Nie mogłam tego pojąć i dalej nie mogę.
"Szaleństwo Majki Skowron" Aleksandra Minkowskiego
Musierowicz też są fajne. Np. ,,Żaba".
23-01-2010 23:56
Użytkownik
Postów: 80 Data rejestracji: 06.12.09 Miejscowość: Grodzisk Wielkopolski Wiek: 15
Zdecydowanie polecam 'Angel dziecko ulicy '-Marliese Arold , oraz dalsze losy 'Ani z Zielonego Wzgórza' też całkiem fajne a dodam,iż 'dzieci z bulerbyn' w podst. bardzo mi się podobało ;P
24-01-2010 00:28
Administrator
Postów: 78 Data rejestracji: 14.11.09 Miejscowość: Szczecin Wiek: 18
Tak na serio to z ręką na sercu mogę polecić WSZYSTKIE książki Neil'a Gaiman'a. Koralina. Pewnie kojarzycie. Ja osobiście uwielbiam Nigdziebądź. Amerykańscy Bogowie też mieli kopa.